Fotograaf: Sven Benjamins

The Tibbs

Soulband met invloeden uit de rhythm & blues, funk, jazz, pop en ska

Hoewel The Tibbs bekend staat als een soulband kan de groep toch eigenlijk niet in een hokje gestopt worden. De retro garagesoul, die de band creëert, heeft namelijk ook invloeden uit rhythm & blues, funk, jazz, pop en ska. De band bestaat sinds 2012 en heeft sindsdien vier studioalbums uitgebracht, een zangereswissel ondergaan en vooral veel indruk gemaakt met hun muziek en stijlvolle kledij in binnen- en buitenland.

Muzikale mengelmoes

Geïnspireerd door klassieke soullabels als Stax en Motown zet The Tibbs een strak fundament neer waar vervolgens nog allerlei stijlen en arrangementen aan worden toegevoegd. In het meest recente album Another Shot Fired (2020) is dit ook goed te horen. Van het uptempo openingsnummer ‘The Maine Course’ tot het blues-achtige ‘Mama Says’ en van het rocksteady titelnummer tot de instrumentale, groovy afsluiter ‘Circeo’. Veel muziek van The Tibbs is geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & The Gospel Sessions, nu Michelle David & The True-tones).

Buitenlands succes

Doordat het Duitse label Tramp Records in 2014 de eerste singles van de band uitbracht, verwierf de groep veel bekendheid in het buitenland. Toen vervolgens het Italiaanse label Record Kicks het eerste studioalbum uitbracht, werd het succes alleen maar groter. Door heel Europa kreeg de albumrelease goede kritieken en een hoop airplay bij de radiostations. Niet alleen in Europa, maar ook in Australië en Canada bereikte de muziek van The Tibbs de lokale radio. The Tibbs speelde in Duitsland en Italië voor uitverkochte zalen. De band stond op festivals in binnen- en buitenland en verkocht tot twee keer toe de gehele Spaanse tournee uit. Kortom, een band die je gezien moet hebben voordat ze helemaal doorbreken.

More line up...

our best selection