Yannick Hiwat Quintet

Slechts een paar jaar oud was Yannick Hiwat toen hij voor het eerst een viool vasthield. Op zijn zesde begon hij met het bespelen van het instrument. Aan elke muziekschool waar het muzikale wonderkind heen ging, studeerde hij Cum laude af. Terwijl Yannick nog studeerde, speelde hij al mee met het KZN Philharmonic Orchestra in Zuid-Afrika. Inmiddels heeft de violist met vele gerenommeerde artiesten samengewerkt en zelf bekendheid verworven met zijn zeldzame zevensnarige viool.

Muziekstijl en instrumenten

Yannick bespeelt over het algemeen zijn zessnarige viool, maar staat vooral bekend om zijn zeldzame mezzo-viool. Deze zevensnarige viool is dan ook speciaal voor Yannick Hiwat gemaakt. Tijdens het begin van zijn muzikale carrière groeide de violist op met klassieke muziek en gospel, maar steeds vaker kwamen er invloeden uit de jazz, funk, soul en hiphop om de hoek kijken. Met zijn kwintet zoekt hij dan ook de grenzen op binnen de moderne jazz. De band combineert traditionele Surinaamse en Afrikaanse muziek met hiphop en klassieke muziek. Daarbij zal een geïmproviseerd muziekstuk ook niet achterblijven gezien Yannicks voorliefde hiervoor.

Succesvolle carrière

Solo weet Yannick elk publiek volledig in te pakken, maar de violist speelt ook met vele anderen. Bands en artiesten waarmee hij mee samenspeelt of mee heeft gespeeld: The Re:Freshed Orchestra, Snarky Puppy, Pete Philly, Bilal Salaam, Pink Oculus en Sabrina Starke. Daarnaast heeft hij zijn tv-debuut ook al gemaakt bij Podium Witteman en De Wereld Draait Door en stond hij op verschillende jazzfestivals zoals Super-Sonic Jazz en Jazz in Duketown. Ook buiten Nederland gooit de violist hoge ogen. Zo stond hij al op podia in België, Mozambique, Suriname, Zuid-Afrika, Oekraïne, Polen, Duitsland, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden en Finland.

Formatie

  • Yannick Hiwat – viool
  • Alessandro Russo – tenorsaxofoon
  • Alexander van Popta – piano, keyboards
  • Bill Mookhoek – basgitaar
  • Niek de Bruijn – drums

More line up...

our best selection