BGH Playlist door Gerrit van den Hoven

15 mei 2021

Gerrit van den Hoven is coördinator van de cultuurredactie van het Brabants Dagblad, ook is hij gespecialiseerd in cultuurpolitiek, beeldende kunst en moderne muziek. Hij koos verassende en avontuurlijke artiesten uit voor de Better Get Hit playlist. Van Nina Simone tot Jameszoo en Sunn O))). Het is een mooie mix geworden van diverse genres. Voor ieder wat wils! In een kort interview vertelt hij ons ook over zijn beste live-concert en laat hij weten wat hij graag op Better Get Hit Festival zou willen zien.

Wat was je beste live-concert ooit dat je meemaakte?

Nusrat Fateh Ali Khan Festival Sfinks in het Stadspark van Boechout, eind juli, 1988. Het was een paar jaar lang vaste prik. Voor een aantal dagen, met een paar vrienden vaak met de fiets, naar Boechout in Antwerpen waar Sfinks een van de fijnste, mooiste wereldmuziekfestivals was die je kon bedenken. In het stadspark, relaxt vier dagen met onverwachte acts. Op de middag zat een groep Pakistanen met een nog onbekende Nusrat Fateh Ali Khan in het midden. Gepassioneerde zang van de anderen met handgeklap en harmonium en Nusrath die daar dan met zijn stem nog eens overheen galmde. Puur, spiritueel en een daverende verrassing. Het was daar ook mijn kennismaking met Khaled en andere wereldmuziek-acts in een periode dat daar voor mij nog heel veel te ontdekken was.

Tips voor Better Get Hit Festival?

Volgend jaar op Better Get Hit wat musici uit de Londense muziekscene? Afgelopen jaar heb ik met veel plezier geluisterd naar The Comet is Coming en Sons of Kemet. Inmiddels is Shabaka Hutchings een grote naam en wellicht moeilijk te krijgen maar in de jazzscene in Londen gebeuren mooie dingen. Uit de VS komt Jamila Woods nog nauwelijks bekend maar met Legacy! maakte ze een heel goed album op snijvlak van jazz en hiphop. Best Kept Secret programmeert graag rock-acts van vroeger die belangrijk zijn voor de nieuwe artiesten van nu. Idee voor Better Get Hit: een man als Linton Kwesi Johnson was in de jaren tachtig heel goed bezig met spoken word en muziek. Nu hoor je er weinig meer van. Of DJ Shadow de man waar 20 jaar geleden alle dj’s naar luisterden en die inmiddels door iedereen is voorbijgestreefd. Maar hé, Introducing… is nog niet overtroffen.

Meer berichten

Prince Raspberry Beret

Silent Disco – Prince Hour

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix Live in Cinecitta

Summer of Soul

Summer of Soul in Cinecitta