Info

Info

Metropole Orkest plays Charles Mingus

Charles Mingus

uit 1959

Roots

Better Get Hit Festival -In Your Soul- krijgt zijn 3e editie in januari 2023. Het festival brengt (inter)nationale artiesten met wortels in de Afro-Amerikaanse muziekgenres.

Better Get Hit Festival focust op een sterk en scherp programma waar grote (inter)nationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de hiphop, r&b, soul, jazz, funk, disco, clubhouse of een mix van stijlen. Het is eigenlijk een rijkgevulde feestelijke tafel met heel veel verschillende heerlijke muziekgerechtjes. Een onderdompeling in een enerverende smeltkroes van muziekgenres. We programmeren bekende, maar vooral veel aanstormende toekomstige headliners naast de grootste nieuwe talenten in hun genres. We voeren eigen talentontwikkelprogramma’s uit.

Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een bijzondere, harmonieuze wijze samen. Precies dat wat Festival Better Get Hit representeert: de versmelting van vele verschillende muziekgenres met Afro- Amerikaanse wortels.

Lees meer over het ontstaan van het Better Get Hit Festival.

Locaties

Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg)

Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TK Tilburg – Route
In Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg) is alleen pinbetaling mogelijk

Paradox Tilburg

Telegraafstraat 62, 5038 TK Tilburg – Route
In Paradox is met pin én cash betalen mogelijk.

Heyhoef-Backstage

Kerkenbosplaats 1-2, 5043 RX Tilburg  – Route
In Heyhoef-Backstage is met pin én cash betalen mogelijk

Theaters Tilburg

Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg)

Paradox Tilburg

Paradox

Heyhoef-Backstage

Heyhoef-Backstage

bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Festival Better Get Hits editie 2022 speelt zich af in Paradox (9 september), Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg) (10 september) en Heyhoef-Backstage (Reeshof) (11 september) en is makkelijk te bereiken met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

Plan je reis met het openbaar vervoer en klik op deze button.

Parkeren

Parkeergarage Schouwburg
Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg – Bekijk op de kaart

Parkeergarage Emmapassage
Paleisring 27-29, Tilburg – Bekijk op de kaart

Parkeergarage Koningsplein
Koningsplein, Piusstraat 1, Tilburg – Bekijk op de kaart

Eten & drinken

Festival Better Get Hit is een ode aan de smeltkroes van allerlei (muziek)stijlen. Dat geldt niet alleen voor de oren; ook voor de smaakpapillen! Er worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en diversiteit van de gerechten die op ons festival geserveerd worden.  De ingrediënten voor deze lekkernijen komen zoveel mogelijk uit onze regio want we geloven in de kracht en kwaliteit van de verbinding met onze Brabantse roots. Heb je vragen of ideeën mail dan met onze meesterkok.

eten-en-drinken

Eerlijk eten

En goed drinken
BetterGetHit-2019-011-1024x682

Performance BGH

Editie 2019

VIP Tickets

Voor iedereen die het festival in extra luxe wil ervaren hebben we speciale tickets. Die geven recht tot toegang in de exclusieve VIP Lounge, waar we bijzondere spijzen en luxe dranken serveren. Ook is er ruimte voor “Meet & Greet” met artiesten en zijn er hosts die gasten attenderen op de verschillende programmaonderdelen en hen, indien gewenst naar de respectievelijk zalen begeleiden. VIP gasten ontvangen ook een “Goodie Bag” rijkelijk gevuld met exclusieve verrassingen die een directe link hebben met het festival.

Bezoekers met een beperking

Paradox, Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg) en Heyhoef-Backstage zijn geheel geschikt gemaakt voor mensen die mobiel beperkt zijn en zich met een rolstoel verplaatsen. Er zijn medewerkers, herkenbaar aan hun T-shirts , die u te hulp kunt vragen indien u problemen ervaart. Zij zullen u dan zo adequaat mogelijk verder helpen.

wheelchair
camera

Opnames en camera's

Het is expliciet niet toegestaan foto’s, video’s  of anderszins (audio)opnamen te maken van de concerten en artiesten. Helaas is tijdens de 1e editie gebleken dat we hierop moeten controleren en handhaven. Er mogen geen camera’s of opnameapparatuur meegenomen worden naar de festival locaties. Laat uw apparatuur thuis! Tassen en zakken worden bij de ingang gecontroleerd. De reden daartoe is dat het festival specifieke contractuele afspraken, aangaande opnamen, heeft met de artiesten. Uitsluitend fotografen of videocrews met een officiële licentie die voor Festival Better Get Hit werken, mogen beeld en geluidsopnamen maken.

Verboden Voorwerpen

Audio en video opname apparatuur, handelswaar-van welke soort ook,  voedsel of drank, verdovende middelen, wapens etc. zijn niet toegestaan op de festival terreinen. Bij overtreding van deze regels volgt verwijdering van het festival terrein.

Promotie: flyers en posters

Promotieactiviteiten van welke aard dan ook, zijn niet toestaan tenzij daarvoor een schriftelijke en getekende overeenkomst is gesloten met de festival organisatie.

Wij denken aan het milieu

Ons festival is zo groen mogelijk. Festival Better Get Hit wil een zo klein mogelijke ecologische footprint. Dat kunnen we alleen samen met jullie! Van onze kant maken wij milieubewuste afspraken met onze partners en de cateraars. We kiezen bewust niet voor plastic borden en wegwerp bekers maar voor volledig biologisch afbreekbare attributen en gewone, herbruikbare glazen. Aan de andere kant verwachten we van jullie dat jullie afval zoveel mogelijk scheiden in de daarvoor ter beschikking gestelde afvalcontainers. Mochten adequate mogelijkheden ontbreken om afval op een verantwoorde wijze weg te gooien, vertel het onze medewerkers of vrijwilligers zodat zij daartoe actie kunnen ondernemen. Samen komen we dan tot een minimale milieu belasting.

Hand holding recycle symbol on green bokeh background. eco and save the earth concept.
Vrijwilligers-7

Vrijwilligers gezocht!

Festival Better Get Hit kan niet zonder de waardevolle vrijwilligers. Het is niet alleen het leukste festival van Brabant, het draait bovendien voor het grootste deel op vrijwilligers! De gehele organisatie zet zich geheel belangeloos in om ons mooie festival mogelijk te maken. Nou ja, belangeloos? Als vrijwilliger bij het festival Better Get Hit krijg je heel veel voor je inzet terug! Wil je vrijwilliger worden stuur dan een berichtje naar: Eric of klik op de onderstaande button voor het aanmeldformulier.

Organisatie & ANBI

Naam: Stichting Better Get Hit
De stichting heeft een Raad van Toezicht en uitvoerende, directie-bestuursleden. Gevestigd in Tilburg

Doelstellingen

De Stichting heeft ten doel het promoten van urban, soul en jazz-muziek, onder meer door het organiseren van festivals, alsmede het aanvaarden van erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van festivals, concerten en andere promotionele activiteiten, alsmede het aanvaarden van erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving. De Stichting past de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code  en Code Diversiteit & Inclusie toe.

De stichting is erkend als ANBI instelling (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Dat betekent dat sponsoren hun bijdrage voor 125% van de belastingen kunnen aftrekken.

Bestuur

Algemeen Directeur-Bestuurslid: Eric van der Westen
Secretaris – Bestuurslid: Louis van Stralendorff
Penningmeester-Bestuurslid: Han van Raak

Raad van Toezicht

Ad Ghering (voorzitter)
Has Klerx
Jos Wilbrink
Ton Moonen

Comité van Aanbeveling

Nol Havens-Zanger & Fotograaf
Marc Meeuwis-Directeur Citymarketing Tilburg
Koen Melis-CastLab, Melis Gieterijen, Venue Content Agency
Aad van Nieuwkerk-(Eind) Redacteur radio, tv en web bij de VPRO
Ton Wilthagen-Professor Tilburg University

 

Contact

Adres en gegevens:
Carré 32 Unit 68 | 5017 JE | Tilburg
E-mail: eric@bettergethit.com

BTW/Vat nummer: NL858562820B01
RSIN nummer: NL858562820B01
KvK Nummer: 71056874

te Beleidsplan

Stichting Better Get Hit wil via het organiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector de draagkracht voor Afro-Amerikaanse muziek, in de breedste zin des woords, versterken. Het beleid richt zich op het realiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector. Dat doet de stichting d.m.v. samenwerking met diverse partners uit het culturele veld zoals Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg), Muziekpodium Paradox en HeyHoef-Backstage maar ook met bedrijven uit de regio. De stichting richt zich ook op talentontwikkeling middels het presenteren van nieuwe talenten die (inter-)nationale kwaliteit hebben. Via talentontwikkelingstrajecten worden artiesten die zijn gescout door de leden van de programmaraad, die bestaat uit  programmeurs van de partners, musici en leden uit het Brabantse bedrijfsleven, geholpen hun muziek carrière vorm te geven. Het uiteindelijke doel is het festival langzaam over de hele stad Tilburg uit te rollen en daarmee (inter-)nationaal de positie als belangrijke muziekstad te borgen.

Beloningsbeleid

Stichting Better Get Hit heeft geen werknemers in dienst. Teamleden, waaronder de directie-bestuursleden, werken als zzp-er voor de organisatie en hanteren marktconforme uur tarieven gerelateerd aan de CAO Gemeente Ambtenaren. De Raad van Toezicht werkt onbezoldigd.

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door:
a. subsidies en andere bijdragen;
b. schenkingen, erfstellingen en legaten;
c. alle andere verkrijgingen en baten.
De Stichting kan erfstellingen slechts aanvaarden onder het voorrecht van boedelbeschrijving. Alle geworven middelen worden ingezet om de doelstellingen van de stichting te realiseren.

Activiteitenverslag

klik hier voor het beste activiteitenverslag in de vorm van de officiële Better Get Hit aftermovie.

Team:

Productie
Coen Floren – Greenbag | Production Manager

Marketing
Veerle van den Brand

Grafisch ontwerp / webdesign
Nextstep

covid

Corona

Better Get Hit houdt zich aan de maatregelen van RIVM en de Rijksoverheid. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je de regels in acht te nemen die op het moment dat het festival plaatsvindt, gelden.

Wij wensen je een fantastisch Better Get Hit!