Info

Info

Metropole Orkest plays Charles Mingus

Charles Mingus

uit 1959

Roots

Better Get Hit Festival -In Your Soul- krijgt zijn editie 2023 op verschillende locaties. Het festival brengt (inter)nationale artiesten met wortels in alle Afro-Amerikaanse muziekgenres.

Better Get Hit Festival focust op een sterk en scherp programma waar grote (inter)nationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de hiphop, r&b, soul, jazz, funk, disco, clubhouse of een mix van stijlen. Het is eigenlijk een rijkgevulde feestelijke tafel met heel veel verschillende heerlijke muziekgerechtjes. Een onderdompeling in een enerverende smeltkroes van muziekgenres. We programmeren bekende, maar vooral veel aanstormende toekomstige headliners naast de grootste nieuwe talenten in hun genres. We voeren eigen talentontwikkelprogramma’s uit.

Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een bijzondere, harmonieuze wijze samen. Precies dat wat Festival Better Get Hit representeert: de versmelting van vele verschillende muziekgenres met Afro- Amerikaanse wortels.

Lees meer over het ontstaan van het Better Get Hit Festival.

Organisatie & ANBI

Naam: Stichting Better Get Hit
De stichting heeft een Raad van Toezicht en uitvoerende, directie-bestuursleden. Gevestigd in Tilburg

Doelstellingen

De Stichting heeft ten doel het promoten van urban, soul en jazz-muziek, onder meer door het organiseren van festivals, alsmede het aanvaarden van erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van festivals, concerten en andere promotionele activiteiten, alsmede het aanvaarden van erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving. De Stichting past de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code  en Code Diversiteit & Inclusie toe.

De stichting is erkend als ANBI instelling (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Dat betekent dat sponsoren hun bijdrage voor 125% van de belastingen kunnen aftrekken.

Bestuur

Algemeen Directeur-Bestuurslid: Eric van der Westen
Secretaris – Bestuurslid: Louis van Stralendorff
Penningmeester-Bestuurslid: Han van Raak

Raad van Toezicht

Ad Ghering (voorzitter)
Has Klerx
Jos Wilbrink
Ton Moonen
Jeroen van Dijk

Comité van Aanbeveling

Nol Havens-Zanger & Fotograaf
Marc Meeuwis-Directeur Citymarketing Tilburg
Koen Melis-CastLab, Melis Gieterijen, Venue Content Agency
Aad van Nieuwkerk-(Eind) Redacteur radio, tv en web bij de VPRO
Ton Wilthagen-Professor Tilburg University

 

Contact

Adres en gegevens:
Carré 32 Unit 68 | 5017 JE | Tilburg
E-mail: eric@bettergethit.com

BTW/Vat nummer: NL858562820B01
RSIN nummer: NL858562820B01
KvK Nummer: 71056874

Beleidsplan

Stichting Better Get Hit wil via het organiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector de draagkracht voor Afro-Amerikaanse muziek, in de breedste zin des woords, versterken. Het beleid richt zich op het realiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector. Dat doet de stichting d.m.v. samenwerking met diverse partners uit het culturele veld zoals Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg), Muziekpodium Paradox en HeyHoef-Backstage maar ook met bedrijven uit de regio. De stichting richt zich ook op talentontwikkeling middels het presenteren van nieuwe talenten die (inter-)nationale kwaliteit hebben. Via talentontwikkelingstrajecten worden artiesten die zijn gescout door de leden van de programmaraad, die bestaat uit  programmeurs van de partners, musici en leden uit het Brabantse bedrijfsleven, geholpen hun muziek carrière vorm te geven. Het uiteindelijke doel is het festival langzaam over de hele stad Tilburg uit te rollen en daarmee (inter-)nationaal de positie als belangrijke muziekstad te borgen.

Beloningsbeleid

Stichting Better Get Hit heeft geen werknemers in dienst. Teamleden, waaronder de directie-bestuursleden, werken als zzp-er voor de organisatie en hanteren marktconforme uur tarieven gerelateerd aan de CAO Gemeente Ambtenaren. De Raad van Toezicht werkt onbezoldigd.

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door:
a. subsidies en andere bijdragen;
b. schenkingen, erfstellingen en legaten;
c. alle andere verkrijgingen en baten.
De Stichting kan erfstellingen slechts aanvaarden onder het voorrecht van boedelbeschrijving. Alle geworven middelen worden ingezet om de doelstellingen van de stichting te realiseren.

Activiteitenverslag

klik hier voor het beste activiteitenverslag in de vorm van de officiële Better Get Hit aftermovie.

Team:

Productie
Coen Floren – Greenbag | Production Manager

Marketing
Tess van Strahlendorff en Anouk Timmermans

Grafisch ontwerp / webdesign
Nextstep