skip to Main Content

Roots

Better Get Hit Festival -Music With Soul- krijgt zijn 2e editie op 10-11-12 januari 2020. Het festival brengt op Afro-Amerikaanse muziekgenres gestoelde (inter)nationale artiesten. 

Better Get Hit Festival focust op een sterk en scherp programma waar grote (inter)nationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de hiphop, r&b, soul, jazz, funk, disco, clubhouse of een mix van stijlen. Het is eigenlijk een rijkgevulde feestelijke tafel met heel veel verschillende heerlijke muziekgerechtjes.  We programmeren bekende, maar vooral veel aanstormende toekomstige headliners naast de grootste nieuwe talenten in hun genres. We voeren eigen talentontwikkelprogramma’s uit.
Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een bijzondere, harmonieuze wijze samen. Precies dat wat Festival Better Get Hit representeert: de versmelting van vele verschillende muziekgenres met Afro- Amerikaanse wortels.

Charles Mingus Metropole Orkest

Locatie

THEATERS TILBURG

Theaters Tilburg Louis Bouwmeesterplein 1
5038 TK Tilburg – Bekijk op de kaart

PARADOX

Paradox Tilburg

Paradox Tilburg Telegraafstraat 62
5038 TK Tilburg – Bekijk op de kaart

Bereikbaarheid

Festival Better Get Hit’s 2e editie speelt zich af in Paradox (10 januari), Theaters Tilburg (11 januari) en de Heikese Kerk (12 januari) en is makkelijk te bereiken met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

Plan mijn OV-reisPlan je reis met het openbaar vervoer en klik op deze button.

Parkeren:

Parkeergarage Schouwburg

Louis Bouwmeesterplein 2, Tilburg – Bekijk op de kaart

Parkeergarage Emmapassage

Paleisring 27-29, Tilburg – Bekijk op de kaart

Parkeergarage Koningsplein

Koningsplein, Piusstraat 1, Tilburg –  Bekijk op de kaart

Betalen op het festival

Op het Better Get Hit Festival kan alleen met pin betaald worden.

Eten en drinken

Festival Better Get Hit is een bijzondere beleving.  Niet alleen qua muziek maar ook qua gastvrijheid en eten en drinken.  Er worden hoge eisen gesteld bij wat er op ons festival geserveerd wordt.  Er zijn verschillende foodstands waar je de lekkerste gerechten kunt vinden.  De ingrediënten voor deze lekkernijen komen, zoveel mogelijk, uit onze regio want we geloven in de kracht en kwaliteit van onze Brabantse roots. Onze Bourgondische kwaliteit garandeert ook op culinair vlak het verschil te kunnen maken.

Premium Tickets

Er zijn verschillende mogelijkheden om in een exclusieve, luxueuze omgeving te genieten van het beste dat Brabant te bieden heeft op het gebied van eten en drinken. Het kwaliteitsrestaurant Lucebert  (voormalige Theaterkelder) word omgetoverd tot onze Premium Lounge waar men zich onbeperkt kan laven aan heerlijke gerechten en lekker drankjes. Het zal aan smaak niet ontberen met het speciale festival menu dat we samengesteld hebben met de chef kok van Lucebert.

Bezoekers met een beperking

Theaters Tilburg is geheel geschikt gemaakt voor mensen die mobiel beperkt zijn en zich met een rolstoel verplaatsten. Er zijn medewerkers, herkenbaar aan hun T-shirts , die u te hulp kunt vragen indien u problemen ervaart. Zij zullen u dan zo adequaat mogelijk verder helpen.

Opnames en camera’s

Het is bezoekers niet toegestaan foto’s, video’s  of films te maken van concerten en artiesten.

Verboden Voorwerpen

Het is niet toegestaan met audio en filmapparatuur Theaters Tilburg te betreden. Het is niet toegestaan handelswaar, van welke soort ook, mee te brengen tenzij u een schriftelijke en getekende overeenkomst hebt met de directie van het festival.

Recycling faciliteiten

We verzoeken iedereen dringend het afval zoveel mogelijk te scheiden in de daarvoor ter beschikking gestelde afvalcontainers. Better Get Hit heeft als missie een milieuvriendelijk festival te willen zijn.

Promotie: flyers en posters

Het is niet toegestaan op het festival terrein promotieactiviteiten van welke aard dan ook te ondernemen tenzij daarvoor een schriftelijke en getekend overeenkomst is gesloten met de festival directie.

Vrijwilligers gezocht!

Festival Better Get Hit is niet alleen het leukste festival in van Brabant en het eerste festival van het nieuwe jaar, het draait bovendien 100% op vrijwilligers! De gehele organisatie zet zich geheel belangeloos in om dit mooie festival mogelijk te maken. Nou ja, belangeloos? Als vrijwilliger bij het festival Better Get Hit krijg je heel veel voor je inzet terug!

Je maakt namelijk deel uit van een hechte, gezellige groep aanpakkers. Je beleeft het festival letterlijk van alle kanten. Uiteraard maak je de optredens mee. Én je helpt het festival Better Get Hit tot een geslaagde editie te brengen, waar duizenden mensen mooie herinneringen aan overhouden.

Business Relations

We vinden een goede relatie met het bedrijfsleven essentieel voor de toekomst van het festival omdat we geloven in het ontwikkelen van toegevoegde waarde voor de regio. Heeft u ideeën of vragen neem s.v.p. contact op met Toine Hultermans.

Organisatie & ANBI

Naam:
Stichting Better Get Hit
De stichting heeft een Raad van Toezicht en uitvoerende, directie-bestuursleden.
Gevestigd in Tilburg

Doelstellingen:

De Stichting heeft ten doel het promoten van urban, soul en jazz-muziek,
ondermeer door het organiseren van festivals, alsmede het aanvaarden van
erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving en voorts al hetgeen in
de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe
bevorderlijk kan zijn.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van
festivals, concerten en andere promotionele activiteiten, alsmede het aanvaarden
van erfstellingen onder het voorrecht van boedelbeschrijving.

De Stichting past de Code Cultural Governance toe.

Adres en gegevens:
J.M. van Nassaustraat 56 | 5018 CL | Tilburg
E-mail: festival@bettergethit.com

BTW/Vat nummer: NL858562820B01
KvK Nummer: 71056874

Bestuur
Algemeen Directeur-Bestuurder: Eric van der Westen | eric@bettergethit.com
Zakelijk Directeur- Bestuurder : Toine Hultermans | toine@bettergethit.com

Leden Raad van Toezicht:
A.P.W.M. Ghering (voorzitter)
H.R.L.J.H.C. Klerx
J.C.M. Bertens
J.J.M. Wilbrink
A.C.M. Moonen

Beleidsplan
Stichting Better Get Hit wil via het organiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector de draagkracht voor afro-amerikaanse muziek, in de breedste zin des woords, versterken. Het beleid richt zich op het realiseren van festivals en andere activiteiten in de culturele sector. Dat doet de stichting d.m.v. samenwerking met diverse partners uit het culturele veld zoals Theaters Tilburg, Poppodium 013 en  Muziekpodium Paradox maar ook met bedrijven uit de regio.
De stichting richt zich ook op talentontwikkeling middels het presenteren van nieuwe talenten die (inter) nationale kwaliteit hebben. Via talentontwikkelingstrajecten worden artiesten die zijn gescout door de leden van de programmaraad, die bestaat uit  programmeurs van de partners, musici en leden uit het Brabantse bedrijfsleven, geholpen hun muziekcarrière vorm te geven.
Het uiteindelijke doel is het festival langzaam over de hele stad Tilburg uit te rollen en daarmee (inter)nationaal de positie als belangrijke muziekstad borgen. 

Beloningsbeleid
Stichting Better Get Hit heeft geen werknemers in dienst. Teamleden, waaronder de directie-bestuursleden, werken als zzp-er voor de organisatie en hanteren marktconforme uur tarieven gerelateerd aan de CAO Gemeente Ambtenaren. De Raad van Toezicht werkt onbezoldigd.

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door:
a. subsidies en andere bijdragen;
b. schenkingen, erfstellingen en legaten;
c. alle andere verkrijgingen en baten.
De Stichting kan erfstellingen slechts aanvaarden onder het voorrecht van
boedelbeschrijving.

Alle geworven middelen worden ingezet om de doelstellingen van de stichting te realiseren.

Financiële verantwoording
De jaarstukken van de 1e editie in 2019 zullen in 2020 worden gepubliceerd.

Activiteitenverslag
klik hier voor het beste activiteitenverslag in de vorm van de officiële Better Get Hit aftermovie.

Team:

Marketing
Yvonne Maclean | Marketing Manager | yvonne@bettergethit.com

Productie
Coen Floren | Production Manager | coen@green-bag.nl
Tami Toledo Matuoka | Hospitality Producer | tami@bettergethit.com
Bernard Jussen| Technical Producer | bernardjussen@tiscali.nl

Grafisch ontwerp/Webdesign
Nextstep

Back To Top
×Close search
Zoeken