Info

PARADOX · HALL OF FAME · TILBURG

Timetable

Van urban tot jazz;
van soul en funk naar disco

Op 25 november is het zover: Better Get Hit festival 2023! Een fantastische line-up met gepolijste diamanten én nieuwe parels die jouw soul, urban, funk, jazz en disco hart vervullen. Eén festival op twee locaties in het muzikale hart van Tilburg: Hall of Fame en Paradox.

Samen met Hall of Fame en Paradox hebben we weer een genre-overstijgend programma neergezet. Een programma waarin het vieren van de Afro-Amerikaanse muziek in de volle breedte centraal staat; een programma dat de grenzen tussen muziekstijlen vervormd, verlegd en transformeert. Van urban tot jazz; van soul en funk naar disco. Er is geen festival in het Zuiden des lands dat zich zo artistiek profileert. Een festival om te genieten, te verwonderen, ongedwongen genieten en te dansen!

Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar groter (inter)nationale namen en aanstormende talenten te vinden zijn. De headliners van vandaag en morgen.
Samen met de Hall of Fame en Paradox creëeren we een avond vol muzikaal genot waarin de veelzijdigheid van Afro-Amerikaanse muziek én Tilburg centraal staan.

Tijden: van 19.00 - 3.00uur.
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Line-up: BNNYHUNNA, Ntjam Rosie & SMANDEM, Peter Somuah, Gallowstreet en nog veel meer.

5 min walk tussen de 2 locaties

paradox / hall of fame

FAQ

Zeker, leuk zelfs! Je kunt de hele avond afwisselen tussen de Hall of Fame en Paradox.

Metropole Orkest plays Charles Mingus

Charles Mingus

uit 1959

Roots

Better Get Hit Festival -In Your Soul- krijgt zijn editie 2023 op verschillende locaties. Het festival brengt (inter)nationale artiesten met wortels in alle Afro-Amerikaanse muziekgenres.

Better Get Hit Festival focust op een sterk en scherp programma waar grote (inter)nationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de hiphop, r&b, soul, jazz, funk, disco, clubhouse of een mix van stijlen. Het is eigenlijk een rijkgevulde feestelijke tafel met heel veel verschillende heerlijke muziekgerechtjes. Een onderdompeling in een enerverende smeltkroes van muziekgenres. We programmeren bekende, maar vooral veel aanstormende toekomstige headliners naast de grootste nieuwe talenten in hun genres. We voeren eigen talentontwikkelprogramma’s uit.

Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een bijzondere, harmonieuze wijze samen. Precies dat wat Festival Better Get Hit representeert: de versmelting van vele verschillende muziekgenres met Afro- Amerikaanse wortels.

Lees meer over het ontstaan van het Better Get Hit Festival.