skip to Main Content

Roots

Better Get Hit Festival is het nieuwe festival in Tilburg voor Urban, Soul en Jazz. Het eerste festival van het jaar als ontmoetingsplek voor publiek en bedrijven met de beste muziek en het lekkerste eten en drinken.

Better Get Hit Festival focust op een sterk en scherp programma waar grote internationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de urban, soul, jazz of een mix van stijlen. Een evenement als feest van herkenning uit het verleden, als ontdekkingstocht voor nieuwe muziek en als afspiegeling van de namen van het moment. Tevens kent Better Get Hit vanaf de eerste editie talentontwikkelingstrajecten.
Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een energieke wijze samen. Precies het gevoel en de boodschap waar Better Get Hit voor staat. Charles Mingus is onlosmakelijk verbonden met Tilburg, of wel twee zielen versmolten in een festival.

Charles Mingus Metropole Orkest

Locatie

THEATERS TILBURG

Theaters Tilburg Louis Bouwmeesterplein 1
5038 TK Tilburg – Bekijk op de kaart

PARADOX

Paradox Tilburg

Paradox Tilburg Telegraafstraat 62
5038 TK Tilburg – Bekijk op de kaart

Bereikbaarheid

Festival Better Get Hit speelt zich af in Theaters Tilburg en is makkelijk te bereiken met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

Plan mijn OV-reisPlan je reis met het openbaar vervoer en klik op deze button.

Parkeren:

Parkeergarage Schouwburg

Louis Bouwmeesterplein 2, Tilburg – Bekijk op de kaart
Inrijhoogte | 1,90 meter, buitenterrein met slagbomen voor hogere voertuigen.
Openingstijden | Dagelijks van 07:00 – 04:30 uur.
Tarieven | € 2,00 per uur met een minimum van € 0,50. Een hele dag parkeren kost € 16,00.
Avondtarief | Tussen 18:00 uur en sluitingstijd betaalt u nooit meer dan € 6,00.

Parkeergarage Emmapassage

Paleisring 27-29, Tilburg – Bekijk op de kaart
Inrijhoogte | 1,90 meter
Openingstijden | Dagelijks van 07:00 – 04:30 uur.
Tarieven | € 2,00 per uur met een minimum van € 0,50. Een hele dag parkeren kost € 16,00.

Parkeergarage Koningsplein

Koningsplein, Piusstraat 1, Tilburg –  Bekijk op de kaart
Inrijhoogte | 1,85 meter
Openingstijden | Dagelijks van 07:00 – 04:30 uur.
Tarieven | € 2,00 per uur met een minimum van € 0,50.Een hele dag parkeren kost € 16,00.

Betalen op het festival

Op het Better Get Hit Festival kan, in principe, alleen met pin betaald worden.  Bij enkele eet- en merchandise stands is het wellicht ook mogelijk om met cash te betalen.

Eten en drinken

Beleving is een kwaliteitsfactor van betekenis als het gaat om festivals. We willen niet alleen het gehoor voorzien van de mooiste klanken, inspirerende solo’s en lekkerste groovende beats. Ook gastvrijheid en gastronomie heeft Better Get Hit daarom héél hoog in het vaandel staan. We stellen de hoogste eisen aan wat er op ons festival geserveerd wordt. Op verschillende locaties in het gebouw kun je een grote variëteit aan uiteenlopende lekkernijen vinden. De ingrediënten voor deze lekkernijen komen, zoveel mogelijk, uit onze regio want we geloven in de kracht en kwaliteit van onze Brabantse roots. Onze Bourgondische kwaliteit garandeert ook op culinair vlak het verschil te kunnen maken.

VIP

Er zijn verschillende mogelijkheden om in een exclusieve, luxueuze omgeving te genieten van het beste dat Brabant te bieden heeft op het gebied van eten en drinken. Het kwaliteitsrestaurant Lucebert en Bertje (voormalige Theaterkelder) worden omgetoverd tot onze VIP ruimte waar men zich onbeperkt kan laven aan de aangeboden exquise hapjes, delicate gerechten en exclusieve biertjes. We hebben een uiterst smakelijk menu samengesteld i.s.m. de chef kok van Lucebert waardoor het aan smaak niet zal ontberen.

Wat wordt er zoal geserveerd?

Als hapje en amuse o.a.: Assortiment Rauwkost met Humusdip, Brioche Toast met Tomaten Tapenade, Dadels met geitenkaas en Spek, Vers Gebrande Noten, Olijven, Tartaartje van Zalm met Wasabi en Zeewiersalade, Truffel van Ganzen Rillettes en Pistache met Gerookte Eendeborst, Kreeftenmousse met Rivierkreeft en Saffraankroepoek, Pastrami van hert met Waldorfsalade en Mosterdsaus, Rouleau van Kalfstaartstuk en Rauwkost met Dragonmayonaise, Op De Big Green Egg Gerookte Botervis met Tomaat-Perzik Chutney, Kroketje van Runderstaart met Morillesaus, Lolly van Tonijn in Gelei van Witte Martini.

Diner

Als Diner serveren we: “Steak Tartaar” van Bospeen met Kwartelei en Salade, Geroosterde Zalm met Piccalilly Salade en Hollandse Garnalen, Carpaccio van Rund met Oude Kaas en Truffelmayonaise, Knolselderijcrème met Gesmoorde Groenten en Salbitxadasaus, Kabeljouwfilet met Spruitenmousseline en Botersaus, Parelhoenfilet met Bospaddenstoelen Ravioli en Spekjus, Kaas met Kletzenbrood en Membrillo (4 Soorten Buitenlandse Kaas), Chocolademousse met Kletskoppen en Vanillesaus, Nogatineparfait met Slagroom en Crumble.

Tot slot

In de avond komen we rond met o.a.: Bourgondische Bitterballen met mosterdsaus, Vegetarische mini-loempia met zoetzure saus, Gefrituurde torpedogarnalen met knoflooksaus, Vers Gebrande Noten, Streekkaas van de Walhoeve met Vijgenjam, Gedroogde Worstssorten met Cornichons, Bladerdeegstengels, Gerookte Amandelen, Mini Geitenkaaskroketje met Balsamicomayonaise, Mini kebabs met Soja-Muntsaus.

Bezoekers met een beperking

Theaters Tilburg is geheel geschikt gemaakt voor mensen die mobiel beperkt zijn en zich met een rolstoel verplaatsten. Er zijn Better Get Hit Workforce stafleden, herkenbaar aan hun T-shirts en petjes, die u te hulp kunt vragen indien u problemen ervaart. Zij zullen u dan zo adequaat mogelijk verder helpen.

Opnames en camera’s

Het is niet toegestaan foto’s of films te maken van concerten en artiesten. Uitzondering daarop zijn geselecteerde pers en sponsorfotografen die een schriftelijke en getekende overeenkomst met de directie van het festival hebben.

Verboden Voorwerpen

Het is niet toegestaan met audio en filmapparatuur Theaters Tilburg te betreden tenzij daar specifiek schriftelijke en getekende toestemming voor is gegeven door de directie van het festival. Het is niet toegestaan handelswaar, van welke soort ook, mee te brengen tenzij u een schriftelijke en getekende overeenkomst hebt met de directie van het festival.

Recycling faciliteiten

We verzoeken iedereen dringend het afval zoveel mogelijk te scheiden in de daarvoor ter beschikking gestelde afvalcontainers. Better Get Hit heeft als missie een milieuvriendelijk festival te willen zijn en recycling zit in het DNA van de directie.

Promotie: flyers en posters

Het is niet toegestaan op het festival terrein promotieactiviteiten van welke aard dan ook te ondernemen tenzij daarvoor een schriftelijke en getekend overeenkomst is gesloten met de festival directie.

Onze partners

Heb je interesse om sponsor te worden van het festival of wil je weten welke andere manieren er zijn om je bedrijf of merk te koppelen aan het Better Get Hit festival? Neem dan contact op met met onze organisatie via festival@bettergethit.com.

Het Better Get Hit festival wordt gesponsord door:

Organisatie

Adres:
Carré 68 | 5017 JE | Tilburg
E-mail: festival@bettergethit.com

Bestuur
Eric van der Westen | eric@bettergethit.com
Toine Hultermans | toine@bettergethit.com
Linda van Berkel | linda@bettergethit.com 

Marketing
Yvonne Maclean | Marketing Manager | yvonne@bettergethit.com

Productie
Greenbag | Coen Floren | Production Manager | coen@green-bag.nl
Greenbag | Tami Toledo Matuoka | Hospitality Producer | tami@bettergethit.com

Grafisch ontwerp/Webdesign
Nextstep

Back To Top
×Close search
Zoeken