Music & Words

Festival Better Get Hit presenteert Music & Words, een opzichzelfstaand genre. Binnen dit genre wordt muziek gecombineerd met literatuur, poëzie of spoken word. Bezoekers van het festival krijgen de kans om zich onder te laten dompelen in muzikale storytelling.

Zo ontstaan er bijzondere samenstellingen tussen muzikanten en schrijvers, maar zijn er ook artiesten die deze begrippen zelf combineren zoals Aafke Romeijn. De muzikante, schrijfster en journaliste draagt tijdens het festival haar gedichten en literaire werken voor in combinatie met haar recent uitgekomen muziek. Naast Aafke Romeijn staan op het Music & Words affiche voor dit jaar namen als Lev Avitan, Artvark Saxophone Quartet & Nyk de Vries en The Giant Everywhere: Teus Nobel, Reinier Baas, Alexander van Popta en Wil Boesten.

Een terugblik naar Music & Words tijdens de eerste Better Get Hit editie

Hoewel de ene artiest muziek en literatuur afwisselt in zijn of haar set, versterkt de ander zijn of haar voordracht met achtergrondmuziek. Tijdens de eerste editie van Better Get Hit in 2019 stonden de volgende artiesten op het Music & Words-podium: Jules Deelder, Boris van der Lek, Christine Otten, Corrie van Binsbergen, Ellen Deckwitz, Kees van Kooten, Martin Fondse, Remy van Kesteren, Dimitri Verhulst, Babs Gons en Ronald Giphart.