Warmin'up Concert

ZOMER 2022

Sarah-Jane, Pxrple Jazz en Guido Nijs Quintet

Sarah-Jane, Pxrple Jazz en Guido Nijs Quintet

Schouwburg Concertzaal Tilburg | Free concert

Sarah-Jane, Pxrple Jazz en het Guido Nijs Quintet staan op zondag 12 december in Schouwburg Concertzaal Tilburg tijdens het laatste Warmin’up concert van festival Better Get Hit.

Soulzangeres Sarah-Jane zat nog in de reeks van de talentenshow The Voice of Holland toen ze tijdens de eerste editie van Better Get Hit optrad en de grote verrassing van het festival bleek te zijn. Ze wist de Studiozaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg compleet plat te spelen. De voormalig achtergrondzangeres van Glennis Grace en Sabrina Starke keert dit jaar weer terug naar de plek waar ze Tilburg volledig aan haar voeten kreeg.

Nieuwkomer in de neo-soul en r&b Pxrple Jazz uit in haar muziek de maatschappelijke waarden van de huidige tijdsgeest. Ze gaat uit van women’s empowerment en zal imponeren met haar debuutsingle ‘Save Me’ dat eerder ook al op Radio 3FM werd gedraaid. Met haar Afrikaanse roots en Frans als moedertaal, experimenteert de Brabantse artiest met zingen in meerdere talen. Verwacht dus een hoop variatie in het repertoire van Pxrple Jazz.

Topmusicus Guido Nijs heeft als saxofonist al vele successen geboekt. Zijn onlangs uitgebrachte album kreeg geweldige kritieken. De Tilburger speelde onder meer met Lionel Richie, Diana Ross, Marco Borsato, Di-rect, Candy Dulfer en Caro Emerald. Met zijn vaste jazzgroep, met o.a.bassist Eric Van Der Westen, Boy Edgar Prijswinnaar pianist Jeroen van Vliet, slagwerker Pascal Vermeer en toptalent trompettist Koen Smits staat Nijs garant voor een groots concert.

Warmin’up voor Better Get Hit!

Better Get Hit is het Tilburgse driedaagse muziekfestival waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen samenkomen in een zinderende smeltkroes.

Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar grote (inter)nationale namen en de headliners van morgen en overmorgen te vinden zijn. Je krijgt je favoriete genre dus gegarandeerd te horen. Tijdens de Warmin’up Concerten, die dienen als alternatieve versie van de editie die in januari 2021 geen doorgang kon vinden, krijgen bezoekers vast een voorproefje van wat zij op het festival kunnen verwachten.

Warmin'up
Concert

ZOMER 2022
Better Get Hit

Locatie: Schouwburg Concertzaal Tilburg

Dit gratis concert wordt je aanboden door Better Get Hit. Maar reserveren is verplicht dus pak je plaats snel.

BGH laatste nieuws