Warmin'up Concert

21 MEI 2022

Sabrina Starke, Richville en Pxrple Jazz

Sabrina Starke, Richville en Pxrple Jazz

Paradox | Tilburg

Sabrina Starke, Richville en Pxrple Jazz stonden op zaterdag 21 mei in Paradox tijdens een nieuwe reeks Warmin’up Concerts van festival Better Get Hit.

Een fameuze naam onder soulliefhebbers: de Rotterdamse zangeres Sabrina Starke heeft al een hoop harten gewonnen. Vanaf haar doorbraak stond haar muziek jaren in de charts en won ze meerdere Edisons. Hoewel ze met name bekend staat als soulzangeres laveert Starke met haar sterke en krachtige stem tevens moeiteloos tussen jazz, r&b, hiphop en blues.

Het bluesduo Richville bestaat nog niet zo lang, maar dat betekent niet dat de muziek daar dan ook maar een klein beetje minder door klinkt. Geïnspireerd door het tijdperk waarin blues de overstap maakte van akoestisch naar elektrisch bepaalden de mannen de sound van hun band. Wat de tweemansband vooral belangrijk vindt is dat hun muziek niet perfect klinkt, ongepolijst is en dat rauwe randje heeft. Maak je klaar voor rauwe, rootsy blues dus!

Nieuwkomer in de neo-soul en r&b Pxrple Jazz uit in haar muziek de maatschappelijke waarden van de huidige tijdsgeest. Ze gaat uit van women’s empowerment en zal imponeren met haar debuutsingle ‘Save Me’ dat eerder ook al op Radio 3FM werd gedraaid. Met haar Afrikaanse roots en Frans als moedertaal, experimenteert de Brabantse artiest met zingen in meerdere talen. Verwacht dus een hoop variatie in het repertoire van Pxrple Jazz.

Foto's Warmin'up 21-05-22

Warmin’up voor Better Get Hit!

Better Get Hit is het Tilburgse driedaagse muziekfestival waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen samenkomen in een zinderende smeltkroes.

Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar grote (inter)nationale namen en de headliners van morgen en overmorgen te vinden zijn. Je krijgt je favoriete genre dus gegarandeerd te horen. Tijdens de Warmin’up Concerten, die dienen als alternatieve versie van de editie die in januari 2021 geen doorgang kon vinden, krijgen bezoekers vast een voorproefje van wat zij op het festival kunnen verwachten.

BGH laatste nieuws