Warmin'up Concert

26 JUNI 2022

Jeangu Macrooy, Joël Domingos en Guido Nijs Quintet

Jeangu Macrooy, Joël Domingos en Guido Nijs Quintet

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Jeangu Macrooy, Joël Domingos en Guido Nijs Quintet staan op zondag 26 juni in Schouwburg Concertzaal Tilburg tijdens een nieuwe reeks Warmin’up Concerts van festival Better Get Hit.

Birth Of A New Age-zanger Jeangu Macrooy gaat als een speer sinds zijn soulvolle debuutalbum in 2017 uitkwam. Menig Nederlander hoorde wellicht pas van de singer-songwriter door zijn deelname aan het Songfestival, maar de zanger had toen al meerdere Edisonnominaties op zijn naam staan. Tijdens zijn optreden kun je geheid niet stil blijven zitten, want de vrolijke, dansbare beats vullen de Studiozaal in een razend tempo.

Zanger, rapper en producer Joël Domingos maakt Nederlandstalige popmuziek met invloeden uit de soul, r&b en hiphop. Zijn multiculturele opvoeding, met een Kaapverdische vader, zorgt voor authentieke Kaapverdische ritmes in zijn muziek waardoor hij een eigenzinnige stijl weet te vormen. Met zijn energieke performance en live-band, die de elektronische producties tot leven brengen, neemt de singer-songwriter het publiek mee op een muzikale reis.

Topmusicus Guido Nijs heeft als saxofonist al vele successen geboekt. Zijn onlangs uitgebrachte album kreeg geweldige kritieken. De Tilburger speelde onder meer met Lionel Richie, Diana Ross, Marco Borsato, Di-rect, Candy Dulfer en Caro Emerald. Met zijn vaste jazzgroep, met o.a.bassist Eric Van Der Westen, Boy Edgar Prijswinnaar pianist Jeroen van Vliet, slagwerker Pascal Vermeer en toptalent trompettist Koen Smits staat Nijs garant voor een groots concert.

Better Get Hit is het Tilburgse driedaagse muziekfestival waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen samenkomen in een zinderende smeltkroes. Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar grote (inter)nationale namen en de headliners van morgen en overmorgen te vinden zijn. Je krijgt je favoriete genre dus gegarandeerd te horen. Tijdens de Warmin’up Concerten, die dienen als alternatieve versie van de editie die in januari 2021 geen doorgang kon vinden, krijgen bezoekers vast een voorproefje van wat zij op het festival kunnen verwachten.

Foto's Warmin'up 26-06-22

Warmin’up voor Better Get Hit!

Better Get Hit is het Tilburgse driedaagse muziekfestival waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen samenkomen in een zinderende smeltkroes.

Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma waar grote (inter)nationale namen en de headliners van morgen en overmorgen te vinden zijn. Je krijgt je favoriete genre dus gegarandeerd te horen. Tijdens de Warmin’up Concerten, die dienen als alternatieve versie van de editie die in januari 2021 geen doorgang kon vinden, krijgen bezoekers vast een voorproefje van wat zij op het festival kunnen verwachten.

BGH laatste nieuws